Borászok figyelem: újra igényelhető támogatás borászati gépek beszerzéséhez! Nyomtatás E-mail
2013. november 15. péntek, 14:40

Újra igényelhető támogatás a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) olyan új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására, amelyek javítják a vállalkozás összteljesítményét.

Az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) a 2013. október 1-jén lezárt, hatályos borászati gépkatalógusban szereplő gépekre vonatkozóan a 2013. november 5-e és 2013. december 14-e közötti időszakban nyújtható be támogatási kérelem, feltéve, hogy a kérelmező a berendezést 2013. március 1-jét követően vásárolta meg, és a vételárat a támogatási kérelem benyújtásáig teljes egészében megfizette.

Egy kérelmező csak egy támogatási kérelmet nyújthat be, amely azonban több gépre is vonatkozhat. Fontos tudni, hogy a támogatás odaítélése a kérelmek beérkezési sorrendjének megfelelően történik, azonban azok a kérelmek, amelyeknél hiánypótlásra van szükség, csak a hiánypótlás teljesítésével, azaz a szükséges kiegészítések, javítások beküldése időpontjával kerülnek be a kifizetés sorrendjébe.

A támogatás mértéke őstermelők, mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő gazdálkodók esetében a vásárolt gépek nettó vételárának 40%-a, míg nagyvállalatoknál annak 20%-a.
A 2013/2014. pénzügyi évben 4 millió euró támogatás fizethető ki az intézkedésre, az e keretösszegen felül benyújtott kérelmeket az MVH átütemezi a következő pénzügyi évre, és azokat az új időszak elsőként benyújtott kérelmeinek tekinti.

A támogatásról további részletes információkat a 83/2011. (VIII. 31.) VM rendelet 2013. november 5-től hatályos szövege, valamint a 180/2013. (XI. 4.) MVH közlemény tartalmaz.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az MVH közzétette honlapján a támogatási intézkedéshez kapcsolódó jogszabály hatályos szövegét, egy segédletet a nyomtatványok helyes kitöltéséhez, valamint egy tájékoztatót, amelyből megismerhetők a támogatáslehívás feltételei. Az említett segédlet és tájékoztató elérhető az MVH honlapján a Támogatások/EU Belpiaci Intézkedések/Szőlő-bor/Borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatása/Tájékoztatók menüpont alatt!

 

Képes ajánló

vaszoly_galeria.jpg

Hírlevél

Eseménynaptár

Jelenleg nincsenek események.